Rezervasyon alan küçük işletmeler için, belirtilmemiş bir kural vardır; kullanılan yöntem yeterince iyi çalışıyorsa, onunla daha fazla uğraşmaya gerek yoktur. Rezervasyonlar söz konusu olduğunda, çoğu işletme eskiden beri kullanılan telefon tabanlı sistemlerden uzaklaşmaz ve manuel aramalar ile rezervasyon yapmayı tercih eder. İşletmeniz rezervasyonlara ve randevulara bağlı olarak çalışıyorsa, online randevu sistemleri iş yerinizin sorunsuz çalışmasına yardımcı olacaktır.

Online randevu yazılımı satıcısı olarak, bizimki gibi bir çevrimiçi platformun etkisini ve bir işletmeyi nasıl olumlu yönde etkileyebileceğini kullanıcılarımızdan aldığımız geri dönüşler ile gördük.

Sözü edilen sisteme online randevu sistemi, online randevu yazılımı, online randevu programı, randevu yönetim platformu denebilir. Online randevu sistemi, bireylerin randevularını ve rezervasyonlarını Web'e bağlı herhangi bir cihaz aracılığıyla rahat ve güvenli bir şekilde çevrimiçi olarak rezerve etmelerini sağlayan Web tabanlı bir uygulamadır.

Gerçek zamanlı online randevu planlaması, hem müşterilerin hem de işletmelerin karşılaştığı sorunlara bir çözümdür. Yani tamamen kazan-kazan durumudur. Siz telefon görüşmelerinize cevap vermek zorunda kalmadan hizmetlerinizi yürütebilirken, müşterileriniz sizi aramaya gerek duymadan, istedikleri yerden, günün herhangi bir anında zamanlama esnekliğine sahiptir.

Aklınızda geleneksel yöntemlere göre online randevu yazılımı kullanmanın yararlarının tam olarak ne olduğuna dair bir soru varsa bu yazıda, işletmeniz için online randevu sisteminin faydalarını bulacaksınız. Bir randevu - rezervasyon uygulamasının yatırımınıza değip değmeyeceği konusunda kararsızsanız, bu makalede sunulan aşağıdaki göstergeler karar almanızı kolaylaştırmanıza yardımcı olacaktır.

Ananokta Online Randevu Sistemi

1) 7/24 randevu planlama

Müşterilerinize istediği yerden, istediği zaman işletmenizden randevu alma esnekliği sağlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey internete bağlı bir cihazdır. Online randevu sistemi, yalnızca mesai saatlerinde değil, 24 saat randevu - rezervasyon oluşturulmasına izin verir. Müşterileriniz sadece sizinle 7/24 rezervasyon yapmakla kalmaz, aynı zamanda sadece iş yerinizi açık tutmayı seçtiğiniz zamanlar için sizden randevu alabilirler.

Üstelik Web tabanlı bir yazılım olduğu için müşterileriniz veya hastalarınız ister bilgisayar, ister tablet isterse de mobilden online kolay randevu alma olanağına sahip olurlar. Online randevu planlaması hem sizin hem de müşterileriniz için uygun bir yoldur.

Online bir randevu sistemine sahip olmak, rezervasyonları yeniden planlama veya iptal etme konusundaki zorluk ve karmaşayı ortadan kaldırır. Müşterilerinizin telefonda konuşmak yerine randevularını online olarak değiştirmelerine izin vererek, yeniden planlamalarını kolaylaştırmış olursunuz. Ayrıca siz de bu işlemler için harcadığınız değerli zamanınızı kazanırsınız. Online randevu programınız size bu konuda çok yardımcı olabilir. 

Yapılan çalışmalar, müşterilerin %35'inin iş dışı saatlerde randevu almayı tercih ettiğini ve çevrimiçi (online) rezervasyonların %40'ının mesai saatlerinden sonra gerçekleştiğini göstermektedir. Giderek daha fazla sayıda insan online randevu planlaması ile birlikte gelen özgürlüğü tadacak ve bu özgürlükten vazgeçmek istemeyecektir.

2) Tüm verilerinizi tek bir yerde görün

Online randevu yazılımı, sadece randevuları sorunsuz bir şekilde düzenlemenize izin vermekle kalmaz, aynı zamanda değerli zamanınızı sayfalar arasında gezinmek veya belgeleri gözden geçirerek harcamak yerine randevu kayıtlarınızın ve müşteri bilgilerinizin ayrıntılarına ulaşmanıza izin verir. Bireysel personel performansları, personelinizin kaç randevu ile çalıştığı, günlük / haftalık / aylık sağladığınız belirli bir hizmet için rezervasyon sayısı gibi çeşitli konular hakkında tam bir değerlendirme yapabilirsiniz. Bu, online randevu  yazılımınızın sağlayabileceği en önemli yönlerden biridir. Çünkü ayrıntılı bir değerlendirme yoluyla doğru analizler yapmak ve bunlara göre aksiyon almak başarınıza başarı ekler.

3) E-posta ve SMS hatırlatmaları

İşletme sahipleri genellikle sahip oldukları randevu sayısına bağlı olarak personel ve hafta planlamalarını dikkatlice yaparlar. Bununla beraber hangi sektörde olursanız olun, her zaman randevusuna gelmeyen, tekrar tekrar iptal eden, randevu zamanını unutan veya randevularını son dakikada yeniden rezerve etmeye çalışan müşteriler vardır.

Otomatik e-posta ve SMS anımsatıcıları kullanmak müşterilerinizin randevuya katılım oranlarını önemli ölçüde artırmaktadır. Bununla birlikte, hatırlatmalara rağmen randevusuna katılamayacak müşterileriniz olabilir. Söz konusu hatırlatmalar sayesinde, müşterilerinizin randevuya katılamayacaklarından daha erken haberiniz olmaya başlar. Böylece bu değerli randevu zamanınıza yeni bir randevu alabilirsiniz. 

Ayrıca, e-posta ve SMS randevu hatırlatıcıları sayesinde işiniz, müşterilerinizin aramalarını yanıtlamak için gün boyunca kesintiye uğramaz. Aynı şekilde müşterileriniz de aranılarak rahatsız edilmek istemez. Bu hatırlatıcılar müşterileriniz için de çok kullanışlı ve rahattır. Randevu hatırlatıcıları bulunan online bir yönetim yazılımı kullanmanın avantajları sadece işletmenize fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerinize de yardımcı olur.

Tüm müşteriler günlerini bir telefonun yakınında veya bilgisayarlarının yanında geçirmez. E-posta ve SMS hatırlatıcıları, müşterilerinizi nerede olurlarsa olsunlar randevular konusunda mobil cihazlarına gelecek şekilde uyarır. Hizmet sağlayıcı olarak, müşteriler ile aynı avantaj sizin için de çalışır. Örneğin müşterilerinizden biri randevusunu iptal ederse, randevu hatırlatıcıları ile işletme sahibi olarak siz de bildirim alırsınız. Otomatik işleyen etkin hatırlatmalar ile daha çok müşteriniz randevularına zamanında katılır, geç kalmalar ve boş saatleriniz azalır. 

Ananokta online randevu sistemi ise sizlere e-posta ve SMS hatırlatıcılarının yanı sıra başka hiçbir programda olmayan benzersiz bir özellik sunmaktadır: Yedek liste! Ananokta'nın 'Yedek Liste' uygulaması ile iptal olan randevularınız yedek listeden, hem de kendiniz hiç uğraşmadan otomatik olarak doldurulur. Üyelerinizin planları değişirse veya randevularını iptal ederlerse yedek listenin geniş kullanım olanakları sayesinde boşa geçen zaman olmaz.

Yedek liste ve yönetimi Ananokta online randevu sisteminde sizin müdahalenize gerek olmadan otomatik olarak işlemektedir. Yedek liste özelliğini kullanarak boş kalan zamanlarınızı doldurabilir, verimliliğinizi ve kazancınızı artırabilirsiniz. Eğer yedek liste kullanmak istemezseniz de bu özelliği kolayca devre dışı bırakabilirsiniz.

4) Tüm kaynak tiplerinin otomatik yönetimi 

Hizmetlerinizi planlarken bu hizmete uygun olarak gerekli personel ve ekipman planlamaları yapmanız gerekir. Bazı hizmetleri tek kişi ile sunabiliyorken bazıları için birden fazla kişi, cihaz veya oda gereksinimi olabilir. Örneğin bir diş kliniğinde randevu planlarken diş doktoru, koltuk ve görüntüleme cihazı gibi pek çok kriteri dikkate almak gerekebilir. Benzer şekilde bir güzellik veya spa merkezinde bazı hizmetler için çalışanların yanı sıra oda ve cihazların da planlamaya dahil edilmesi gerekli olabilir.

Ayrıca 21. yüzyılın global sorunu haline gelen Covid-19 sebebiyle almanız gereken tedbirler olabilir. Örnek olarak spor merkezinizin veya güzellik salonunuzun kapasitesini sınırlamanız gerekebilir. 

Ananokta online randevu sisteminde tüm kaynaklarınız, belirlediğiniz kapasiteleri ile otomatik olarak planlamaya dahil edilir. Sıradan sistemlerden farklı olarak Ananokta sistemi, personelin mola ve izin zamanları dahil olmak üzere pek çok parametreyi otomatik olarak dikkate alır ve size en uygun randevu zamanlarını sunar. . Farklı kişi ya da kaynaklar için farklı takvimleri kontrol etme ihtiyacından ve insan kaynaklı hatalardan kurtulup sadece birkaç tıklamayla her zaman doğru planlamanın yapıldığından emin olarak randevularınızı sunabilirsiniz. 

5) Birden fazla iş yeri yönetimi

İşletmenizin faaliyet gösterdiği birden fazla konumu var mı? Tek bir konumu yönetmek oldukça zorken, birden fazla yeri yönetmenin nasıl olduğunu sadece hayal edebiliyoruz. Merak etmeyin; biz yanınızdayız! 

Ananokta online randevu planlama etkinlik ve yönetim platformumuzu kullanarak birden fazla yerde olan bir işletmeniz varsa, hepsini sadece birkaç tıklamayla yönetebilirsiniz. Üstelik işinizi geliştirirken yeni yer eklemek ve yönetmek de çok kolay. Farklı bölgelerdeki işletmelerinizin farklı ihtiyaçları olabilir. Dilerseniz iş yerleriniz için o bölgeye özel ayarlamalar kullanabilirsiniz ya da daha gelişmiş özelliklerimizi kullanarak aynı hizmet için farklı bölgelerde farklı süreler tanımlayabilirsiniz.

Ananokta online randevu sistemi ile işletmelerinizin her biri kendi içinde randevularını, hizmetlerini, çalışanlarını ve etkinliklerini görüp yönetebilir. Siz de tüm işletmelerinizi 7/24 görüntüleyip işlerinizin durumuna gerçek zamanlı olarak bakabilirsiniz. 

6) Raporlar ve istatistikler

Online randevu sistemleri ile günlük randevularınızın gerçek zamanlı ayrıntılı bir raporunu alabilir, pdf, excel ve CSV gibi formatlarda indirebilir ve gelecekteki referanslar için kullanabilirsiniz. Ayrıca gelir istatistikleriyle birlikte randevularınızın grafiksel bir gösterimini görebilirsiniz. 

Ananokta online randevu sisteminin benzersiz özellikleri ile dahil olduğunuz paketin bir parçası olarak müşteri ya da hasta verilerinin yönetimine de sahip olursunuz. Yazılım, hasta bilgilerini kaydetmek, güncellemek, yönetmek ve analiz etmek için size tek bir nokta oluşturabilir. Bu tür bilgilerin kaydedilmesi, rapor halinde sunulması ve analiz edilmesi, müşterinizin ya da hastanızın dosyasının verimli bir şekilde yönetilmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra aynı müşteri hakkında gereksiz veri girişlerinden kaçınmak da mümkündür.

Ananokta online randevu programı ile kullandığınız belge miktarını azaltarak kağıt israfını önlemiş olur ve çevreye de katkı sunarsınız. Ayrıca fiziksel verilere erişme sürenizi azaltarak işinize veya kendinize daha çok zaman ayırabilirsiniz. 

Ananokta, bilgileri tek bir yerde kolay ve hızlı erişim için kullanılabilir hale getirir. Bu sayede firmanız için hem günlük hem de uzun vadeli stratejik kararlara destek sağlayabilecek önemli iş verilerine hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz. İyileştirmeye açık noktaları, aksayan yerleri tespit ederek zamanında müdahalede bulunabilirsiniz. Ayrıca kaynaklarınızın kullanım durumu, çalışanlarınızın uygun zamanları, randevular, randevu verilerinize dayanan analizler ve diğer performans göstergeleri ile gelir ve verimliliğinizi artırabilirsiniz. 

7) Personel yönetimi

Randevu planlama yazılımları ile personelinizin programlarını kendi başlarına yönetmelerine izin verebilirsiniz. Ancak, izin seviyelerini ayarlayarak personellerinizin neye erişebileceklerini seçmek tamamen size kalmış. Ayrıca bu yazılımlarda randevu alındığında müşteri bildirimleriyle birlikte personele de bildirimler gönderilir. Personeliniz programlarını istediği zaman istediği yerden görüntüleyebilir. Bu sayede personelinize randevularını sürekli hatırlatma konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Online randevu sistemi, maliyetleri verimlilik açısından daha iyi yönetmek için çalışan vardiya zamanlamalarını optimize etmenize yardımcı olabilir. Bu düzenli zamanlama, işletmenizde gereğinden fazla personel veya yetersiz sayıda personel gibi sorunları ortadan kaldırır. Böyle bir yazılım ayrıca her çalışanın sunduğu hizmetin önceki verilerini izler ve kullanır. Bu, gerektiğinde personel seviyelerini arttırarak veya azaltarak iş gücünüzü etkili bir şekilde yönetmenize olanak tanır.

Bu özelliklere ek olarak, Ananokta online randevu sistemi diğer programlardan farklı olarak çalışana göre süre ve ücret ayarlama özelliği de sunmaktadır. Hizmeti sunacak kişinin deneyimini ve becerilerini göz önüne alarak sunulacak hizmetin süre ve ücretini belirlemek gerekebilir. Özellikle kişisel bakım, güzellik, sağlık, spor ve benzeri sektörlerde bu ihtiyaç daha belirgin olmaktadır.

Örneğin; bir profesör doktor ile daha az deneyime sahip uzman bir doktorun muayene ücretleri ve hastalara ayırabilecekleri süreler farklı olabilir. Buna benzer olarak çok tercih edilen bir fizyoterapistin ya da güzellik uzmanının verdiği hizmetin ücreti daha yüksek olabilir. Ananokta online randevu programının bu eşsiz özelliği sayesinde, sunacağınız hizmetlerin sürelerini ve ücretlerini çalışanlarınıza göre kolaylıkla ayarlayarak randevu planlamalarınızın ve hesaplarınızın doğru şekilde oluştuğundan emin olabilirsiniz. 

Sona yaklaşırken

Artık işletmeniz için online randevu sisteminin önemini anladığınıza göre, hala ne bekliyorsunuz? Siz önemli şeylerle ilgilenmekle meşgul olurken, tüm bu sıradan görevleri yerine getirmek için çevrimiçi (online) bir randevu yazılımı seçin. Seçiminizi yapmadan önce, sizin için neler sunduğumuza bir göz atın!

Ananokta, tüm iş ihtiyaçlarınız için tek elden bir çözüm olabilir! İşletmenize saatler süren idari çalışmalardan tasarruf sağlayan daha iyi bir randevu yönetim sistemi sağlar. Ayrıca Ananokta ile günlük iş operasyonlarınızı basitleştirebilir, ödemeleri kabul edebilir, randevu iptallerini ve gecikmeleri azaltabilir, çalışanları ve müşteri veritabanlarını yönetebilir, daha fazla müşteri edinebilir ve de çok daha fazlasını yapabilirsiniz!

Ananokta'nın diğer benzersiz özellikleri

Koşullu ve sıralı randevular

İşletmenizde bir hizmeti sunabilmek için bazı ön koşulların sağlanmış olması gerekebilir. Örneğin; bir doktor randevusu için bazı tetkikler veya görüntüleme sonuçları gerekebilir. Diğer bir örnek olarak müşterilerinizin bazı uygulamalardan önce dikkat edilmesi gerekenlerin farkında olduğundan emin olmak isteyebilirsiniz.

Ananokta online randevu sistemi ile hizmetleriniz için uyarılar, koşullar ve aralarında bağlantı tanımlamak hatta doğru planlama için doğru sıralamayı yapmak çok kolay. Bunları sürekli takip etmek ve hatırlatmakla ne siz ne çalışanlarınız uğraşmayın. Ananokta online randevu platformu detaylı özellikleri sizi ve işinizi her açıdan düşünür. Size, kendinize ve işinize odaklanma fırsatı sunar.

Kredi ile randevu sunma

Vereceğiniz hizmetler için kredi tanımlayarak online randevu alma anından itibaren kontrolü elinize alabilirsiniz. Böylece kaynaklarınızı gerçek randevulara ayırdığınızdan emin olabilirsiniz. İsterseniz deneme randevularınızı veya bazı hizmetlerinizi ücretsiz sunmaya devam edebilirsiniz. 

Yalnızca bu kadar da değil! Ananokta online randevu sisteminin kredi ile bütünleşik çalışan Cüzdan uygulaması ile tüm hizmetlerinizi nakit ihtiyacı olmadan ve ön ödemeli sunabilirsiniz. Ananokta ile kredi veya kontörler için ödemeleri önceden alabilir ya da hizmet sonrası ödenmek üzere ödeme vadesi sunabilirsiniz. Bununla beraber Ananokta, alacaklarınızı sizin için takip ederek nazikçe müşterilerinize ve size hatırlatır. 

Ananokta online randevu sistemi bunlarla da yetinmiyor ve size isterseniz Cüzdan'a yüklemeyi yalnızca ön ödeme ile kabul etme isterseniz de ödül, hediye ve kupon uygulamaları yapma imkanı tanıyor. 

Online ödeme alma

Ananokta olarak güvenli ve hızlı online ödeme alma hizmetimiz ile randevu oluşturulurken ödemeleri de kabul edebilirsiniz. Online ödemeler ile ödeme takibiniz iyileşirken daha iyi bir gelir akışı sağlarsınız. Hem siz hem müşterileriniz ön ödeme sayesinde zamandan tasarruf edebilirsiniz. Herhangi bir bankaya bağlı olmadan, hatta POS sahibi bile olmadan Ananokta ile uygun koşullarla online ödeme alabilir, taksitli satış yapabilirsiniz. 

Randevulu kuyruk yönetim sistemi

Randevu zamanı gelen müşterinin doğrudan içeri alınamadığı durumlarda, randevulu kuyruk yönetim sistemini tercih edebilirsiniz. 

Başta sağlık sektörü, müşteri hizmetleri ve bankacılık olmak üzere bazı iş kollarında, randevu zamanı gelen müşteri doğrudan içeri alınamayabilir. Söz konusu iş yerlerinde, randevu sırası gelen kişiyi içeri davet etmek için ek çözümler üretmeniz gerekebilir. Bu tür durumlarda eskiden olduğu gibi birisini görevlendirerek müşterinize ya da hastanıza seslenmek yerine Ananokta online randevu sisteminin modern ve pratik çözümlerini tercih edebilirsiniz.

Ananokta'dan online randevusunu almış müşterileriniz ya da hastalarınız işletmenize geldiklerinde sıralarını dijital ekranlarda kolaylıkla takip ederek içeri doğru zamanda geçebilirler. Böylece hem çalışanlarınızın işleri bölünmeden devam etmiş olur hem de müşterilerinizin memnuniyeti artar. 

Google Calendar ve iCal ile paylaşım

Ananokta online randevu sistemi randevuları veya etkinlikleri diğer planlarla birlikte takip edebilmeniz için müşterilerinize ve size çok etkin araçlar sunuyor. Bunlardan biri de randevu bilgilerini Google Calendar ve iCal'a gönderme seçeneğidir. Müşterileriniz randevularını kolayca Google Calendar veya iCal takvimlerine de işleyebilirler. Böylece olası randevu çakışmaları ve geç kalmalar da önlenmiş olur. 

Online ve yüz yüze etkinlikler sunma

Her şeyin çok hızlı geliştiği ve değiştiği günümüz dünyasında, iş yerleri varlıklarını sürdürebilmek için günün değişen şartlarına her zaman hızla ayak uydurmak durumundadır. Tıpkı hiç beklenmedik şekilde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgınında olduğu gibi.

Salgın sürecinde önemini kat be kat artıran online hizmetler, pandemi bittiğinde de hayatlarımızda olmaya devam edecektir. Ananokta online randevu sisteminde hizmetlerinizi, etkinliklerinizi yüz yüze veya online olarak sunmak hatta ikisini aynı anda uygulamak çok kolay. Üstelik arzu ederseniz online veya yüz yüze hizmet tercihini müşterilerinize bırakabilirsiniz. Böylece onlar hangisini tercih ediyorsa onu seçebilir. 

Veli görüşmeleri, veli toplantıları, spor dersleri, doktor muayeneleri, konserler, kültür sanat aktiviteleri kısacası tüm hizmet ve etkinliklerinizi Ananokta online randevu platformu ile online veya yüz yüze sorunsuzca sunabilirsiniz. 

Etkinlik ve randevular için QR kodlu biletler

İçinde bulunduğumuz yüzyılın kabusu haline gelen Covid-19 salgını sebebiyle kalabalıklardan uzak durmak neredeyse bir kural haline geldi. Özellikle de kapalı alanlarda verilen hizmetlerde ya da düzenlenen etkinliklerde uyulması gereken kapasite miktarları işletmeleri olduğu kadar müşterileri de yakından ilgilendirir hale geldi. 

Ananokta online randevu platformunun sağladığı QR kodu sistemi ile işletmenizdeki kapasite kontrolünü sağlayabilirsiniz. Bu sayede müşterilerinizin yoğunluk sebebiyle duyduğu endişeyi de gidermiş olursunuz.

Ananokta'nın kullanımı kolay QR kodu ile giriş-çıkış bilgilerini etkin bir şekilde yönetebilir, kapasite durumunuzu anlık ve canlı olarak takip edebilirsiniz. Bu sistemin sağladığı diğer bir avantaj da bekleme zamanlarını azaltıp kontrolsüz girişleri önleyerek herkes için daha güvenli bir ortam yaratmasıdır. Böylece salgının olmazsa olmaz kuralı sosyal mesafeyi de sağlamış olursunuz. Üstelik bu özelliğimizi ister bireysel ister de grup etkinliklerinizde kolayca uygulayabilirsiniz. 

Web siteniz olarak kullanma

Ananokta online randevu sistemi ile işletmeniz, ekibiniz, deneyiminiz ve sunduğunuz hizmetlere özel profesyonel sayfalar ile kendinizi ve markanızı çok daha efektif bir şekilde tanıtabilirsiniz. Ananokta'nın sunduğu etkin iletişim olanakları sayesinde hem mevcut müşterilerinizle güncel bilgiler paylaşarak iletişiminizi güçlendirebilirsiniz hem de yeni müşteriler kazanabilirsiniz.

Etkinliklerinizi, başarılarınızı ve daha pek çok şeyi tek tıklamayla Facebook, Instagram, Youtube ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarınız ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca üyelerinizin de sizi sosyal medya kanallarında öne çıkarmasına olanak tanıyarak görünürlüğünüzü daha da artırabilirsiniz. Bu sosyal medya entegrasyonu ile daha çok müşteriye ulaşabilirsiniz. 

Ananokta'nın güçlü alt yapısı, şık ve profesyonel sayfaları sayesinde başka bir web sitesine ihtiyaç duymazsınız. Ananokta platformunu web siteniz olarak kullanarak giderlerinizden bir kalemi eksiltmiş olursunuz. 

Bağlı kişiler için kolay randevu

Ananokta online randevu sistemini sıradan randevu sistemlerinden ayıran eşsiz özelliklerden biri de bağlı kişiler için randevu oluşturabilme imkanı tanımasıdır. Müşterileriniz sadece kendileri için değil, çocuklarını, ebeveynlerini ve yaşça büyük yakınlarını sisteme kaydederek onlar için de kolaylıkla online randevu oluşturabilir. İşletmenizin hazırlıklarını gerçek randevu sahibine göre yapacak olması da size ekstra bir kolaylık sağlamaktadır.

Ayrıca Ananokta ile üyeleriniz ya da hastalarınız aile bireyleri için birbirlerinin aldıkları randevuları kendi sayfalarında görüp yönetebilirler. Örneğin; anne-babalar, çocukları için eşinin aldığı doktor randevusunu kendi ekranında görüp işlem yapabilirler. Ananokta online randevu sistemi, işletmeniz, müşterileriniz, hastalarınız ve sizin için tüm detaylar düşünülerek tasarlanmıştır.