Geçtiğimiz 2020 yılı, Covid-19 salgını nedeniyle hepimiz için hiç tahmin edemeyeceğimiz şekilde geçti. Özellikle de sağlık sektörü ve sektör çalışanları pandemi sebebiyle çok zorlu bir süreç geçirdi ve geçirmeye de devam ediyor. Geçtiğimiz sene Covid-19 salgınının kriz haline döndüğü zamanlarda, pek çok sağlık kuruluşu randevu oluşturmak isteyen kişilere yüz yüze randevu veremedi. Telefonla randevu almak bile yoğunluktan ötürü çok zor hale geldi. Bu sebeple doktorların hastalarına çevrimiçi (online) olarak tanı koyduklarını bile duyduk.

Süregelen pandemi sebebiyle sektör fark etmeksizin pek çok hizmetin online verilmesi tercih edilir oldu. Bu süreçte online işlemlere en çok ihtiyaç duyan sektörlerin başında sağlık sektörünün geldiğini söylememiz yanlış olmaz sanırız. 2020'de aşırı kalabalıklardan kaçınmak ve hasta randevu akışlarını yönetmek, sektör çalışanları için oldukça zorlayıcı oldu.

21. yüzyılın başlarına geri döndüğümüzde, doktorlardan veya hastanelerden tıbbi hizmet almak için randevular manuel olarak oluşturulurdu. Bu da ya alışıldık şekilde telefon görüşmeleri yoluyla ya da doğrudan danışmaya uğrayıp randevu için formlar doldurularak olurdu. Ancak tıbbi hizmetlere olan talep günden güne arttığı için hem doktorlar hem hastalar, eski tip randevu sistemini zor bulmaya başladılar. Randevu işlemlerini daha kolay hale getirmek için teknolojik olarak bir desteğe ihtiyaç duydular.

O zamandan bu zamana yaklaşık yirmi yıl gibi kısa bir süre içinde teknoloji günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Bugün, atalarımızın hayal bile edemeyeceği derecede teknolojik olarak gelişmiş bir toplumda yaşıyoruz. Tıbbi ve teknolojik yenilikler, sağlık hizmetlerini pek çok açıdan geliştirdi. Ancak bu muazzam gelişmelere rağmen, tüm dünyanın bu sürecin daha başlangıç dönemini yaşadığını söyleyebiliriz.

Peki, bu teknolojik gelişmelerin randevu işlemlerine ne gibi bir katkısı oldu derseniz; medikal sektörü için hayati önem taşıyan zamanlama konusunda büyük kolaylık sağladığını söyleyebiliriz. Nasıl mı?

Şimdi sizleri hem sağlık kuruluşlarınızın, hem doktorlarınızın hem de hastalarınızın hayatını kolaylaştıracak bir sistemle tanıştırmak istiyoruz: online randevu sistemi!

Online randevu sistemi, hastaların randevularını 7/24 online ve kolay bir şekilde planlamalarını sağlar. Randevu sayfasında örneğin kliniğinizin müsaitlik durumunu görüntüleyebilir, boş olan yerlere randevu oluşturabilirler. Böylece randevu için telefonla aramalarına veya kuyrukta beklemelerine gerek kalmaz.

Randevu alan kişiler çok geniş bir seçenek yelpazesine sahip olurlar. Doktorun ne zaman uygun olduğu, hangi zaman aralıklarının zaten rezerve edildiğini, her işlemin/kontrolün genellikle ne kadar zaman aldığı ve daha fazlasını görebilirler.

Gelelim bu online randevu yazılımlarından hangisini seçeceğinize. Piyasada birçok çevrimiçi (online) zamanlama sistemi var ancak bir tanesi var ki tüm ihtiyaçlarınız için en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve tasarlanmış kusursuz bir sistem: Ananokta online randevu sistemi.

Ananokta online randevu sisteminden doktorlar (muayenehane hasta takip programı), diş hekimleri (dental hasta takip programı), fizyoterapistler (hasta takip sistemi), psikiyatristler (klinik yönetim yazılımı) ve veterinerler (online hasta takip programı) olarak bireysel muayenehanelerinde yararlanabileceği gibi hastane, poliklinik veya fizik tedavi merkezleri gibi kurumlar da rahatlıkla yararlanabilir. 

İşletmenizin randevularını planlamak için Ananokta online randevu yazılımını tercih ederseniz, hastalarınız Ananokta'nın onlarca özelliğinden yararlanmaya başlar. Bu özelliklerin içerisinden onlar için en belirgin olanları:

  • Hastalarınız istedikleri doktorun müsait zaman dilimlerini görebilirler. 
  • Farklı doktorların ve tıbbi hizmetlerin ücretlerine tek bir yerden ulaşabilirler.
  • Hastalarınız randevularını bilgisayardan, tabletten ya da mobilden 7/24 oluşturabilirler.
  • Hastalarınız randevu alırken online ödeme de yapabilirler.
  • Randevu aldıklarında kendilerine otomatik bildirim gönderilir.
  • Randevularını isterlerse Google Calendar veya iCal gibi favori takvimleri ile senkronize edebilirler.

Yukarıda bahsettiğimiz özellikler sadece bir çırpıda saydıklarımız. Az sonra bahsedeceklerimizden sonra gerek hastalarınız gerekse de doktorlarınız ve kurumunuz için sistemimizin ne kadar kullanışlı olduğunu siz de göreceksiniz. O halde, haydi başlayalım!

Ananokta'nın sağlık sektöründekiler için avantajları

1) 7/24 online randevu planlama

İnsanlar günümüzde pek çok şeyi online olarak özellikle de akıllı telefonlarıyla yapma eğiliminde. Sağlık gibi önemli ve hassas bir konuda da onlara güven ve kolaylık sağlayacak teknolojik bir sistemden faydalanmamaları düşünülemez. Bu yüzden Ananokta online randevu sistemi, sunduklarıyla hem hastaların hem hekimlerin vazgeçilmez programı olacaktır.

Device

Ananokta online randevu programı ile hastalarınız ister mobil, ister tablet, isterse de bilgisayarlarından online ve zahmetsizce rezervasyon yapabilirler. Tek ihtiyacınız olan şey, internete erişimdir. Siz ya da hastalarınız bu rezervasyonları 7/24 yönetebilir, değişiklik yapabilir veya iptal edebilirsiniz. Online randevu sistemimiz her iki tarafın da işini kolaylaştırıp zaman kazandıracaktır.

Hastalarınız uygun zaman aralıklarına randevu aldıkları için önceden gelip bekleme durumları olmaz. Bu da tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 ile birlikte hayatlarımızda daha çok yer edinen "sosyal mesafe" kuralına da uyulmasını sağlar. Belirli sürelerdeki belirli sayıdaki kişi ile hasta trafiğinizi kontrol etmiş olursunuz. Ayrıca sağladığımız özellik ile dilerseniz hastalarınızdan online randevu oluştururken HES kodu bilgilerini de alabilirsiniz.

Sunduğumuz bir diğer avantaj ise randevuların online olarak alınmasının sonucunda personellerinizin üzerindeki iş yükünü azaltmasıdır. Personelleriniz daha az aramaya cevap verecek, üye bilgilerinin güncellemesi için daha az vakit ve enerji harcayacak ve daha az sayıda nakit ödeme işlemi yapacaktır. Ek olarak çağrıları alıp randevuları oluştururken azami özeni gösterseler de randevu zamanları konusunda yanlışlıklar olması sık karşılaşılan bir durumdur. Online randevu sistemi ile randevular hataya pay bırakmayan bir şekilde sorunsuzca oluşturulacaktır.

Ananokta online randevu sistemi ile randevusuz gelip sırada bekleyen hastalar, düşük veya fazla sayıda randevu verme, not alınmış ancak unutulmuş notlar gibi randevu hatalarını tamamiyle ortadan kaldırırsınız. Randevularınızın takip ve yönetimi için ekstra bir kaynak kullanmamış olursunuz. Sağlık kuruluşunuzu veya bireysel muayenehanenizi Ananokta'nın güçlü, güvenli, şık ve etkin yazılımı ile her yerden sorunsuzca yönetebilirsiniz.

2) Tüm kaynak tiplerinin yönetimi

Sağlık kurumu sahibi olarak vereceğiniz tıbbi hizmetleri planlarken pek çok değişkeni dikkate almanız gerekir. Örnek olarak sağlayacağınız hizmet için gerekli personel ve ekipman planlamaları yapma ihtiyacı gibi. Bazı hizmetlerinizi sunarken tek kişi yeterli olabiliyorken bazıları için birden fazla kişi gerekli olabilir. Ayrıca hizmetleriniz için birden fazla cihaza, ekipmana veya odaya gereksinim duyabilirsiniz. Özellikle de diş sağlığı merkezi, fizik tedavi merkezi, hastaneler veya klinikler gibi işletmelerde bazı hizmetler için hekimlerin dışında alet, ekipman, oda gibi ihtiyaçların da planlamaya dahil edilmesi gerekebilir.

Medical Center

Günümüz koşullarını göz önüne alırsak, planlamaları yaparken Covid-19 sebebiyle alınacak tedbirlere de dikkat etmek gerekir. Örneğin kliniğinizin kişi kapasitesini sınırlandırmanız gerekebilir. Diğer bir örnek olarak randevular arasına belirli zaman aralıkları ekleme durumunda kalabilirsiniz. Ananokta online randevu sistemi, sizin belirleyeceğiniz sürelerdeki bu zaman aralıklarını otomatik olarak ekler. Siz de bu zaman dilimlerini isterseniz ortam havalandırması, alet temizliği, oda hijyeni ve belki de beklenmeyen gecikmeleri karşılamak için kullanabilirsiniz.

Ananokta'nın sundukları sadece bunlarla sınırlı da değil. Sıradan randevu sistemlerinden farklı olarak işletmenizdeki tüm çalışanlarınızın mola ve izin zamanları gibi çok detaylı parametreleri dahi otomatik olarak dikkate alır.

Ananokta online randevu sistemi, seçtiğiniz parametreleri ve ekleyeceğiniz zaman dilimlerini otomatik olarak göz önünde bulundurarak hastalarınıza / danışanlarınıza en uygun randevu zamanlarını sunar.

3) SMS ve e-posta hatırlatmaları

Salı günü nereye randevu almıştım, perşembe günü randevum 2'de miydi 3'te mi? Bu sorular size de tanıdık geliyor mu? Cevabınız evetse, online randevu sistemimiz size ilaç gibi gelecektir. SMS ve e-posta hatırlatıcıları size, işletmenize ve hastalarınıza randevuları anımsatma konusunda yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Hastalarınızın randevularını son anda iptal etme veya randevularına geç kalma durumlarını, SMS ve e-posta şeklinde onay ve hatırlatma göndererek neredeyse sıfıra indireceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz.

Eskiden randevuları onaylatmak için hastalar aranırdı. Bunun büyük bir vakit kaybı olduğunu siz de çok iyi biliyorsunuzdur. Otomatik hatırlatmaların en avantajlı yanlardan biri de onay için yapılan bu aramaları sona erdirmesidir. Böylece siz ya da danışma personeliniz büyük bir zaman tasarrufu sağlayacaktır. Zaman tasarrufuyla beraber işiniz de hastalarınızın aramaları ile kesintiye uğramayacaktır. Benzer olarak hastalarınız da aranılarak rahatsız edilmemiş olur. Bu hatırlatıcılar hem sizin hem hastalarınız için çok kullanışlı ve rahattır.

SMS ve e-posta anımsatıcıları hastalarınızın mobil cihazlarına geldiği için, nerede olurlarsa olsunlar bu uyarıları alırlar. Tabii ki onlarla birlikte siz de bu bildirimleri alırsınız.

Bu hatırlatıcılar ile olası bir randevu değişikliği veya iptali sonrası yeni bir randevu oluştururken yaşanabilecek acele ve karmaşayı da önlemiş olursunuz. Anımsatıcıların bir diğer artısı da hastalarınıza randevularını online olarak değiştirmelerine izin vererek (telefonla aramak yerine), yeni randevu planlamalarını rahatça yapmalarını sağlar. Hizmet sağlayıcı olarak tabii ki siz de yapılan değişiklikler konusunda bildirimler alırsınız.

Ananokta online randevu sistemimiz tüm gelişmiş hatırlatma özellikleriyle size ve hastalarınıza bu konuda çok yardımcı olacaktır.

4) Özelleştirilebilir gerçek zamanlı raporlar

Ananokta online randevu platformunun eşsiz özellikleri ile dahil olduğunuz paketin bir parçası olarak hastalarınızın verilerinin yönetimine de sahip olursunuz. Platformumuz size hasta bilgilerini kaydetmek, güncellemek, yönetmek ve değerlendirme yapmak gibi işlemleriniz için tek bir nokta oluşturabilir. Bu tür bilgilerin kaydedilmesi, rapor halinde sunulması ve analiz edilmesi sayesinde hastalarınızın dosyalarını verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.

Report

Ananokta online randevu programımız ile hastalarınızla ilgili tüm kayıtlara, geçmiş tedavi sonuçlarına, raporlara ve görüntülemelere kolayca ulaşabilirsiniz. Bu sonuçları pdf, excel ve CSV gibi formatlarda indirebilir, çıktısını alabilirsiniz. İsterseniz sonuçları hastalarınız ile online olarak paylaşabilirsiniz. 

Online randevu sistemimiz ile dilediğiniz zaman günlük randevularınızın gerçek zamanlı ayrıntılı bir raporunu alabilirsiniz. Ayrıca gelir istatistikleriyle birlikte randevularınızın grafiksel bir gösterimi gibi gelişmiş analiz araçlarını da kullanabilirsiniz.

Ananokta online randevu programı ile kullandığınız belge miktarını azaltarak kağıt israfı yapmamış olur, dünyaya da katkı sunarsınız. Her belgeyi kağıda basma ihtiyacı duymadığınız için dağınık olmayan ve daha organize bir çalışma ortamınız olur. Ayrıca aradığınız belgeyi bulma, kağıda basma, hasta için de bir kopyasını oluşturma gibi işlemler için harcayacağınız zamanı da size kazandırır.

5) Tekrarlayan randevular

Tekrarlayan randevular ya da seanslar diş hekimleri, fizik tedavi merkezleri, psikiyatri merkezleri gibi sağlık sektöründeki pek çok kuruluş için kaçınılmazdır. Hastalarınızın çoğu düzenli kontrole ve dolayısıyla birden fazla ziyarete ihtiyaç duyarlar. Onlar için her gün ya da her hafta yeni randevu kaydı oluşturmak yerine, Ananokta'nın "tekrarlayan randevular" özelliği ile zamanı önceden belirli olan tekrarlayacak randevuları kolayca sistemimize işleyebilirsiniz. Böylece aynı işi tekrar tekrar yaparak zaman ve enerji kaybetmemiş olursunuz.

Üstelik online randevu sistemimiz ile tekrarlayan randevuları ve seansları sadece planlamakla kalmayıp istediğiniz an üstünde değişiklik de yapabilirsiniz.

6) Birden fazla iş yeri yönetimi

Sağlık kurumunuzun farklı ilçelerde veya farklı illerde şubeleri mi var? Hepsini tek bir yerden yönetmek fikri sizce de hoş değil mi? Öyleyse Ananokta tam aradığınız program olacaktır. Ananokta online randevu planlama yazılımı ile tüm kurumlarınızı yalnızca birkaç tıklamayla yönetebilirsiniz.

Farklı bölgelerdeki her bir kurumunuzun farklı ihtiyaçları olabilir. İşletmelerinizin her biri için özel ayarlamalar yapabilirsiniz. Daha gelişmiş özelliklerimizi kullanarak aynı hizmet için farklı bölgelerde farklı süreler tanımlayabilirsiniz. Ayrıca işinizi geliştirmek veya büyütmek istediğinizde randevu sistemimize yeni yerler ekleyebilir ve aynı şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ananokta ile işletmelerinizin her biri kendi içinde randevularını, hekimlerini ve tıbbi hizmetlerini görüp yönetebilirler. Siz de işletmelerinizin tümünü gerçek zamanlı olarak takip edebilir, 7/24 işlerinizin durumuna bakabilirsiniz.

7) Web siteniz olarak kullanma

Sağlık kurumunuz, doktorlarınız, deneyimleriniz ve sunduğunuz hizmetlerinize özel profesyonel sayfalarımızla kurumunuzu ve markanızı çok daha etkili bir şekilde tanıtabilirsiniz. Geniş iletişim olanaklarımız sayesinde hem var olan hastalarınızla güncel bilgiler paylaşarak iletişiminizi güçlendirebilirsiniz hem de belki de arayış içindeki yeni hastalar bulabilirsiniz.

Günümüzde sosyal medyanın uğramadığı bir alan yok gibi. Sağlık gibi ciddi bir konudan bahsetsek bile. Doktorlarınızı, hizmetlerinizi, başarılı operasyonlarınızı, kullandığınız farklı cihazlarınızı veya paylaşmak istediğiniz başka şeyleri tek tıklamayla Facebook, Instagram, Twitter ve Youtube gibi sosyal medya hesaplarınız ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca hastalarınızın da sizi sosyal medya kanallarında öne çıkarmasına imkan vererek görünürlüğünüzü artırabilirsiniz. Bu kanallarda yer alan memnuniyet yorumları sayesinde yeni hastalar kazanabilirsiniz.

Ananokta online randevu sisteminin güvenli, modern ve profesyonel sayfaları ile başka bir web sitesine ihtiyaç duymazsınız. Eğer bir web siteniz yoksa, Ananokta platformunu ek bir harcama yapmadan web siteniz olarak kullanabilirsiniz.

8) Yedek liste

Son dakika iptallerinin veya randevu değişikliklerinin en çok yaşandığı sektörlerden biri sağlık sektörüdür. Ananokta'nın "yedek liste" uygulaması ile çalışanlarınızın programlarını her zaman dolu tutabilirsiniz. Çünkü olası bir iptal ya da değişiklik durumunda, boşa çıkan zaman dilimini yedek listeden bir hastayla doldurma olasılığınız artar.

İptal olan randevularınızın yeri, Ananokta online randevu sisteminin benzersiz "yedek liste" uygulaması ile siz hiç uğraşmadan otomatik olarak doldurulur. Müşterileriniz randevularını iptal etse bile yedek listenin geniş kullanım olanakları sayesinde boşa geçen zamanınız olmaz. Böylece hem verimliliğiniz hem de kazancınız artar. Eğer bu özelliği kullanmak istemezseniz de yedek liste uygulamasını kolaylıkla devre dışı bırakabilirsiniz.

9) Koşullu ve sıralı randevular

Özellikle sağlık sektöründe hizmet veren işletmelerde hastalar için randevuya gelmeden önce, iki randevu arasında veya işlem öncesi yapılacaklar gibi çok çeşitli ön koşullar olabiliyor. Örneğin bir doktor randevusuna gelmeden önce bazı tetkiklerin yapılmış olması veya röntgen / MR gibi görüntüleme sonuçlarının var olması gerekebilir. Başka bir örnek olarak; hastalarınızın bazı uygulamalardan önce dikkat etmesi gereken koşullar olabilir.

Dentist

Ananokta online randevu sistemimiz ile tıbbi hizmetleriniz için koşullar, uyarılar ve aralarında bağlantılar tanımlayabilirsiniz. Hatta planlamayı doğru yapmak için doğru sıralamayı dahi oluşturabilirsiniz. Bu sayede bahsedilen koşulları hastalarınıza hatırlatmakla uğraşmazsınız.

Ananokta adeta doktor hasta takip programı gibi çalışarak siz, işiniz ve hastalarınız için hayat kolaylaştırıcı çözümler sunar.

10) Online ödeme

Son günlerde hatta son bir yıldır en çok duyduğumuz sorulardan biri, "Temassız var mı?" sorusu oldu. Marketten kafeye, eczaneden sinemaya, nereye giderseniz gidin kağıt paraya dokunarak nakit ödeme işlemi yapmak çok az tercih edilir oldu. Temassızlık pek çok alanda olduğu gibi ödeme konusunda da hayatlarımıza yerleşti. Bunu sağlamak için de hastalarınıza online ödeme alma seçeneğini sunmanız gerekir.

Ananokta online randevu yazılımının sunduğu güvenli ve hızlı online ödeme alma hizmeti ile isterseniz randevu oluşturma anında ödemeyi de alabilirsiniz. Herhangi bir bankaya bağlı olmanıza veya POS cihazı sahibi olmanıza bile gerek yok. Ananokta ile uygun koşullarla online ödeme alabilir ya da taksitli satış yapabilirsiniz. Bu ön ödeme sistemi sayesinde hem hijyenik ve pratik ödeme hem de zamandan tasarruf gerçekleştirilmiş olur.

Ek olarak ödeme takibinizi tek bir yerden yapacağınız için daha düzenli ve sistematik bir gelir takibi sağlayabilirsiniz.

11) Google Calendar ve iCal ile paylaşım

Randevularınızı veya etkinliklerinizi favori takviminize işlemek sizin için bir alışkanlık mı? O halde, Ananokta bu konuda da size yardımcı olacak.

Ananokta, randevularınızı diğer planlarınızla birlikte takip edebilmeniz için randevu bilgilerinizi Google Calendar veya iCal'a gönderebilir. Randevu bilgilerini düzenleyenler hiç uğraşmadan, hekimlerin favori takvimleriyle hasta randevularını senkronize edebilirler. Ayrıca hastalarınız da bu özelliği kullanırsa randevularının çakışması veya randevuya geç kalma durumları da önlenmiş olur.

12) Bağlı kişiler için kolay randevu

Ananokta online randevu programımızı diğer randevu programlarından ayıran benzersiz özelliklerden biri de bağlı kişiler için randevu oluşturabilme imkanı sunmasıdır. Hastalarınız sadece kendileri için değil, çocuklarını, anne-babalarını ve yaşça büyük yakınlarını sisteme kaydederek onlar için de rahatlıkla online randevu oluşturabilir. Bununla beraber hazırlıklarınızı gerçek randevu sahibine göre yapacak olmanız, size ayrıca bir kolaylık sağlayacaktır.

Ananokta ile hastalarınız ya da danışanlarınız aile bireyleri için birbirlerinin aldıkları randevuları kendi sayfalarında görüntüleyip yönetebilir. Örnek olarak; ebeveynler, çocukları için eşinin aldığı randevuyu kendi sayfalarında görüp işlem yapabilirler.

13) Çalışana göre süre ve ücret ayarlama

Çalışana göre süre ve ücret ayarlama özelliği de sadece Ananokta'nın sizlere sunduğu özelliklerdendir. Birden fazla doktor, hekim, fizyoterapist, psikolog, psikiyatrist gibi çalışanların olduğu işletmelerde bu özelliğimiz çok verimli olmaktadır. Çünkü hizmeti verecek kişinin tecrübesi ve yetkinlikleri, hizmetin ücretini ve süresini belirleme konusunda en önemli faktördür.

Herkesin bildiği üzere bir profesör ile uzman doktorun verdiği tıbbi hizmetin süresi ve ücreti farklıdır. Ananokta online randevu platformunun sunduğu bu eşsiz özellik sayesinde, verilen hizmetlerin sürelerini ve ücretlerini hekimlerinize göre rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. Bu sayede randevu planlamalarınızın ve gelirlerinizin doğru şekilde oluştuğundan emin olabilirsiniz.

14) Derecelendirme sistemi

Derecelendirme sistemi sunmak hem çalışanlarınız için motive kaynağı oluşturur hem de hastalarınızın kendilerini değerli hissetmelerini sağlar. Ananokta'nın sunduğu derecelendirme özelliği ile hastalarınızın memnuniyet durumunu kolayca takip edebilir, işletmenizi değerlendirme olanağı elde edebilirsiniz. Geri bildirimleri değerlendirerek eksik olduğu düşünülen hizmetleri imkan dahilinde ekleyebilir veya var olan hizmetlerinizi iyileştirebilirsiniz. Yapılan iyileştirmelerden sonra artan müşteri memnuniyeti ile birlikte kazancınızı da artırabilirsiniz.

Ananokta online randevu sistemimiz sağlık sektöründeki her birim için detaylı düşünülmüş ve modern şekilde tasarlanmış yapısıyla en büyük yardımcınız olacaktır. Siz de kullanmaya başlayın, farkı görün!