Milyarlarca insan, yaşadığımız çağı dijital çağ olarak adlandırma konusunda herhalde hemfikirdir. Bu dijital çağda alacağınız randevular da çağın gereklerine ayak uydurmak durumunda kaldı. Herhangi bir yerden randevu almak için telefonla arama günleri yavaş yavaş eskimeye başladı. Gelişen teknoloji sayesinde neredeyse tüm etkileşimler dijital olarak yapılmaya başlandı. İnsanlar günümüzde her şeyin saniyeler içinde yapılmasını ister hale geldi. 

Bu dijitalleşme çağından randevular ve rezervasyonlar da payına düşeni aldı. Randevu planlamaları ve rezervasyonlar, kişisel olarak birini aramaya gerek kalmadan akıllı telefonlar, tabletler veya dizüstü bilgisayarlar aracılığıyla yapılabilir duruma geldi. Bu, hem kuruluşların hem de müşterilerin zamandan ve maliyetten tasarrufuna yardımcı olur. Aynı şekilde, işletmelerin programlarını ve müşterilerini aynı anda yönetmelerine olanak sunar.

Yapılan araştırmalara göre; akıllı telefonların çoğalması ve internet erişiminin artması online randevu planlama yazılımlarına olan talebin artmasını sağlayacak ilk iki faktördür. Teknolojide daha fazla yenilik ortaya çıktıkça, bu tür bir çözüm büyümeye ve gelişmeye devam edecektir. Şimdi, online randevu planlama programlarındaki en son eğilimlere birlikte bir göz atalım.

1) Bulut tabanlı yönetim sistemi

Veri aktarmak ve diğer insanlarla iletişim kurmak hiç bu kadar hızlı ve kolay olmamıştı. İnternet bağlantısı günümüzde hem işletmeler hem de haneler arasında neredeyse temel bir unsur haline geldi.

İnternetin yaygınlığı ile birlikte, çevrimiçi (online) rezervasyon da artık popüler hale geliyor. Müşterileriniz bunu mümkün kılan çeşitli yazılımlar sayesinde cihazlarından sadece birkaç tıklamayla hizmetlerinizden randevu alabilirler. İşletmeniz için online randevu yönetim sistemine sahip olmanın çeşitli avantajları vardır. Müşterilerinizle daha iyi bir ilişki geliştirmenize, gelirlerinizi artırmanıza, müşterileri yönetmenize ve zamandan ve maliyetten tasarruf etmenize yardımcı olur. 

2) Mobil optimizasyon

İnsanların, akıllı telefonlarını günlük aktivitelerine dahil etme oranının gün geçtikçe arttığını görüyoruz. Bunun sebebi de bu cihazların farklı amaçlara ve işlevlere hizmet etmesidir. Bu yüzden online randevu sistemlerine bu tür küçük cihazlardan erişilebilmesi ihtiyacı da ortaya çıkmaktadır. Online randevu - rezervasyon yönetim programları, akıllı telefonların sahip olduğu web tarayıcıları aracılığıyla kolayca erişilebildiğinden esneklik hissi sağlayabilir. Hemen hemen her tür randevu programı, erişilebilirliği ve programın müşterilerine sağladığı rahatlığı daha da artırmak için mobil optimizasyona yönelmektedir. Mobilitenin ek avantajları, programlarınızı her zaman, her yerde ve gerçek zamanlı olarak yönetmenizi kolaylaştırır.

3) Diğer çözümlerle entegrasyonlar

Günümüzde yazılım, entegrasyonlar yoluyla giderek daha genişletilebilir ve özelleştirilebilir hale gelmektedir. Örneğin, sosyal medya platformlarını yazılımınıza dahil edebilirsiniz. Böylece iş yerinizin, etkinliklerinizin ve çalışanlarınızın sosyal medyada öne çıkmasına olanak tanımış olursunuz. Bu sayede görünürlüğünüzü de artırarak daha çok müşteriye ulaşma imkanı elde edersiniz. Ayrıca programınızı oluşturduktan sonra sosyal medya sayfalarınızda anında davetler veya hatırlatıcılar oluşturabilirsiniz. Ek olarak yaklaşan randevularda otomatik anımsatıcılar ve bildirimler için e-posta hizmetlerine bağlayabilirsiniz.

Aynı şekilde, yazılımınızı bulut tabanlı takvim uygulamalarına bağlamanız birden fazla kullanıcılı online randevu programları için harika bir çözüm olur. Bu, müşterilerinizin ya da çalışanlarınızın randevularını manuel olarak onaylarına gerek kalmadan, hızlı bir şekilde kontrol etmenizi sağlar.

4) Daha akıllı otomasyonlar

Herhangi bir yazılımın amacı, işinizi daha kolay ve verimli hale getirmenize yardımcı olmaktır. Bunu yapmanın en iyi yolu otomatikleştirme yetenekleridir. Bu, sizi çok basit veya tekrarlayan görevler yapmaktan kurtarır ve diğer önemli sorumluluklarınıza daha fazla odaklanmanızı sağlar.

Online randevu planlama sistemleriyle tarihleri ve konumları unutma konusunda endişenlenmenize gerek kalmaz. Yaklaşan randevularınızla ilgili olarak size ve müşterilerinize otomatik olarak hatırlatıcılar ve bildirimler gönderebilir. Ayrıca randevularınızda değişiklik olmasında durumunda verileri otomatik olarak güncelleyebilir. 

Teknoloji, online randevu sistemlerini daha akıllı ve daha iyi hale getirdi. Bu sayede bu sistemler hemen hemen hataya yer bırakmayacak şekilde çalışır duruma geldi. Bu tür sistemler programınızı kontrol ederek en uygun tarih ve saati müşterilerinize sunar. Onlar da kendi mevcut durumlarına göre en uygun zamanını seçer ve randevu oluşturulmuş olur. Böylece artık çağrıları alma ve randevularınız için takviminizi kontrol etme gibi yorucu ve vakit alıcı görevleri yapmanıza gerek kalmaz.

5) Ödeme seçenekleri

Bazı işletmeler randevular için önceden ödeme veya ücret talep edebilir ya da iptallerde müşterilerden bedel alır. Müşterilerin dışarı çıkıp parayı banka aracılığıyla havale etmeleri veya ödemelerini göndermek için farklı bir platforma veya kanala gitmeleri zor olabilir.

Bu nedenle bazı randevu planlama yazılımlarının, ücretlerin ve ödemelerin sistemleri aracılığıyla alınmasına izin veren kendi ödeme seçenekleri veya özellikleri vardır. Müşteriler kredi kartlarını, banka kartlarını veya diğer çevrimiçi bankacılık araçlarını kullanarak doğrudan size ödeme yapabilir. Online ödeme yapabilme özelliği, müşterilerin hizmetlerinizi planlarken ödeyebilecekleri hizmetleri ve ürünleri satmanız veya sunmanız için size daha fazla fırsat sunar. Hem size hem de müşterilerinize kolaylık yaratır. Aynı zamanda işlemleriniz için ekstra güvenlik sağlar.

Salonunuz / spanız online randevu sistemine neden ihtiyaç duyar

Salon planlaması sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Bununla birlikte, herhangi bir güzellik işletmesinin başarısının büyük bir kısmı, müşterileri için hizmet rezervasyonu yapma yeteneğine bağlıdır. Güzellik salonları, kuaförler ve berberler, tırnak teknisyenleri, kirpik uzmanları, estetisyenler, lazer epilasyon uzmanları, spalar ve hatta masaj terapistleri geçimlerini sağlamak için tam dolu bir randevu programına sahip olmak isterler. 

Müşterilerin istedikleri hizmetler için gerekli ihtiyaçları tam olarak sağlamak bu işletmeler için hayati önem taşımaktadır. Aslında, salon planlaması bir dengeleme eylemidir. Tıpkı 5000 parçalık bir puzzle'ın parçalarını yerine doğru koymak gibi belirli bir dikkat ve beceri seviyesi gerektirir.

Güzellik salonu - Spa

Salon planlamasının arkasındaki bilim

Salon planlamasının en basit püf noktası, her servis sağlayıcının mevcut saatlerini müşterilerin istediği hizmetler için doğru şekilde doldurmaktır. Daha kısa söylemek gerekirse; online randevu planlaması zaman tasarrufu demektir. 

Zamanlama, salonunuzun veya spanızın sunduğu tüm hizmetleri incelemek için gereklidir. Ayrıca fiyatlarınızın da bu hizmetleri sağlamak için geçen süreyi yansıtması gerekir. Bu gerçeği iyi anladığınızda, salon planlamanızı optimize etmenin potansiyelini görmeye başlayacaksınız.

Tek bir servis sağlayacının kullanılabilir süresini bölmeden önce elinizdeki kaynaklarla başlayın. Mevcut olarak kaç cihazınız ya da tedavi odanız var? Salonunuzun veya spanızın görünürlüğünü en üst düzeye çıkarmak için birden fazla vardiya çalıştırabilir misiniz? Dikkate almanız gereken kısıtlamalar var mı? Aynı anda rezervasyon sayısını kısıtlayacak sınırlı kaynaklarınız mı var? Salonunuzun veya spanızın daha verimli çalışmasına yardımcı olacak kaynaklar ekleyebilir misiniz? 

Rezervasyonları artırmak için kaynaklarınızı optimize etmek, salon planlama çabalarınızı çok daha karlı hale getirmenize yardımcı olacaktır. 

Size yardımcı olması için teknolojiyi kullanın

Eski kağıt-kalem rezervasyon yönteminden uzaklaşın. Online randevu yazılımlarını kullanarak yirmi birinci yüzyıla geçin. Rezervasyon sürecinizi otomatikleştirmenize yardımcı olacak salon planlama yazılımları için birçok seçenek vardır. Online randevu yazılımlarının özel işlevselliği, daha verimli olmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Daha verimli hale gelmeniz de gelirinizi artırmaya ve daha fazla müşteriye hizmet etmenize yardımcı olacaktır. 

Online randevu yazılımlarının en güzel yanı, sizin yerinize işin çoğunu yapan bir sisteme sahip olmasıdır. Örneğin; yalnızca birkaç dokunuş/tıklama yaparak randevu alma işlemini sizin için daha hızlı hale getirebilir. Müşterinizin bir sonraki randevusunu en uygun şekilde oluşturup, halihazırda almış olduğu hizmet için ödeme alabilir.

Size sunduğu bir diğer özellik de küme randevu içerebilmesidir. Bu özellik, birincil hizmetle birlikte alınması gereken ikincil hizmetler için ya da ön koşulu olan hizmetler için otomatik olarak randevu oluşturmasıdır. Örnek vermek gerekirse; saç boyama hizmetiyle birlikte sonrasında fön hizmeti eklenmesini istersiniz. Aksi takdirde müşteriniz ıslak saçlarla dışarı çıkmış olur. Bu da salonunuz için belirlemek istediğiniz bir standart olmasa gerek!

Online randevu programları ile kaynak yönetimini de aklınızda tutmalısınız. Örneğin; sadece bir odanız varsa, aynı anda iki kişi için rezervasyon yapmamalısınız. Bu durumda, odanız kaynak olarak adlandırılmaktadır.

Tam anlamıyla bir online randevu yönetim sistemi, randevu, otomatik iletişim ve ödeme işlemlerini içeren entegre bir çözüm sunar. Randevuları Google takvime işleme, online ödeme alma, e-posta veya SMS anımsıtıcıları gönderme gibi pek çok işlemi manuel olarak yapacağınızdan çok daha iyi yapar. Bir sonraki adımı düşünmenize ya da hatırlanmanıza gerek kalmayacak çünkü doğru yazılımla hepsi birbirine entegre edilmiş olacak. 

Güzellik salonları, kuaförler, berberler ya da spalar gibi güzellik işletmenizin randevularının en iyi şekilde yapılmasına yardımcı olacak online randevu planlama sistemimiz Ananokta'nın aşağıdaki özellikleri çalışmalarınızı kolaylaştırır:

  • 7/24 online randevu planlama
  • Kullanımı kolay kullanıcı sayfaları
  • Tüm kaynak tiplerinin otomatik yönetimi
  • Tekrarlayan randevular/seanslar
  • SMS ve e-posta hatırlatıcıları
  • Birden fazla iş yeri yönetimi
  • Yedek liste uygulaması
  • Favori takviminizle eşitleme 
  • Online ödeme alma
  • Web siteniz olarak kullanma
  • Role bağlı veri erişimi

Ananokta'nın güzellik ve kişisel bakım endüstrisi için faydaları

1) 7/24 online randevu planlama

Müşterilerin randevu planlamasını online randevu sistemi ile yapmak size ve müşterilerinize zaman kazandıran harika bir yoldur. Online randevu planlama sistemi ile müşterileriniz internete erişimleri olan her yerden, her cihazdan, 7/24 rezervasyon yapabilirler. Bu da günümüz dijital çağında onlara büyük memnuniyet verir.

İnsanlar artık uçuşlarını rezerve etmeyi, doktor randevusu almayı ve hatta yemeklerini sipariş etmeyi bile telefonlarıyla yapabilmeyi bekliyorlar. En sevdikleri salon veya spa ile de aynı şekilde planlama kolaylığı istemeleri beklenen bir durumdur. Bu yüzden online randevu sistemleri çok mantıklı bir çözüm olacaktır. Online randevu sistemi size zaman kazandıracak ve işinizi kolaylaştırmanıza yardımcı olacaktır.

Müşterilerinizin randevularını online olarak ayırtmalarının diğer bir güzel yanı da personelinizin üzerindeki baskıyı azaltmasıdır. Personeliniz daha az çağrı yanıtlayacak, daha az nakit ödeme işlemi yapacak ve müşteri datalarının güncellemesi ile daha az zaman ve enerji harcayacaktır.

Ananokta online randevu sistemimiz ile müşterileriniz veya hastalarınız istedikleri zaman, ister bilgisayar, ister tablet isterse de mobilden online ve kolay randevu alabilirler. Tek ihtiyaçları olan şey internete erişimdir. Siz veya müşterileriniz randevuları 7/24 yönetebilir, değişiklik yapabilir ve iptal edebilir.

Ananokta ile randevu takip ve yönetimi için ekstra kaynak harcamamış olursunuz. Fazla ya da düşük sayıda randevu verme, sıralarda bekleyen müşteriler, alınmış ama atlanmış notlar gibi randevu hatalarını tamamen ortadan kaldırırsınız. İşinizi Ananokta'nın modern, güvenli ve etkin yazılımı ile her yerden sorunsuz yönetebilirsiniz.

2) Kullanımı kolay kullanıcı sayfaları

Bir yazılımı ya da bir sistemi günlük olarak kullanacaksanız, kullanımının kolay olmasını tercih edersiniz. Ayrıca karmaşık olmaması ve işleri sizin için kolaylaştırması gerekir. Aksi halde yazılımı kullanmak yerine nasıl kullanacağınızı anlamaya çalışmak için daha fazla zaman harcarsınız. 

Ananokta online randevu sistemi, kolay ve hızlı bir ekleme işlemine sahiptir ve basit ve duyarlı arayüzüyle hem siz hem de müşterileriniz için ideal bir sistemdir.

3) Tüm kaynak tiplerinin otomatik yönetimi

Hizmetlerinizi planlarken bu hizmete uygun olarak gereken personel ve ekipman planlamaları yapmanız gerekir. Bazı hizmetler için tek kişi yeterli olabiliyorken bazılarını sunmak için birden fazla kişi gerekebilir. Ayrıca yine hizmet için birden fazla cihaz veya oda gereksinimi olabilir. Örneğin bir güzellik veya spa merkezinde sunulan bazı hizmetler için çalışanların yanı sıra odaların ve cihazların da planlamaya dahil edilmesi gerekli olabilir. 

Günümüz koşullarını düşündüğümüzde global bir sorun olarak karşımızda duran Covid-19'a karşı almanız gereken önlemler olabilir. Örnek olarak güzellik merkezinizin, kuaför salonunuzun veya spanızın kişi kapasitesini sınırlandırmanız gerekebilir.  

Ananokta online randevu sistemi, yukarıda bahsedilen koşulları sağlamakla yetinmiyor. Ayrıca sıradan randevu sistemlerinden farklı olarak personelin mola ve izin zamanları dahil olmak üzere pek çok parametreyi otomatik olarak dikkate alıyor. Hatta Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında ya da dilerseniz normal işleyişinizde bir sonraki randevuya hazırlanmak için randevuların arasına zaman aralıkları dahi ekliyor. Bu ek süreleri hijyen, havalandırma, temizlik veya bazen oluşan beklenmeyen geciklemeleri karşılamak için kullanabilirsiniz.  

Ananokta online randevu yazılımı, seçtiğiniz parametreleri ve ek süreleri de otomatik olarak göz önüne alarak en uygun randevu zamanlarını sunar.

4) Tekrarlayan randevular/seanslar

Üyelerinizin ve çalışanlarınızın haftanın belirli günleri, haftalık, aylık gibi önceden belirlenmiş tekrarlayan randevuları varsa bunları da kolayca planlamak isteyebilirsiniz. Ananokta online randevu sistemi ile tekrarlayan etkinlik veya seanslarınızı rahatlıkla planlayabilir, üzerinde değişiklikler yapabilirsiniz. Böylece zamandan da giderden de tasarruf etmiş olursunuz. 

5) SMS ve e-posta hatırlatıcıları

Randevu planlamalarınızı oluştururken iletişim araçlarını kullanmak, size ve işletmenize çok yardımcı olabilir. Müşterilere SMS veya e-posta şeklinde randevu onayı ve hatırlatıcı göndermenin, onların randevuya geç kalma veya sebepsiz yere iptal etme eylemlerini neredeyse ortadan kaldırdığı görülmüştür. 

Entegre bir online randevu sistemi kullandığınız zaman, müşteri randevusu oluşturma gibi belirli rezervasyon işlemleri yapılması SMS ve e-postaları tetiklemelidir. Randevu ister sizin tarafınızdan ister de müşteri tarafından oluşturulmuş olsun, doğrulama süreci işlemelidir. Ayrıca önceden ayarlanmış bir anımsatıcının, işletmenizin tercihine göre gerçek randevudan günler veya saatler önce iletilmesi gerekir.

Otomatik hatırlatmaların en iyi yanı, onay için yapılan aramalara ihtiyacı ortadan kaldırmasıdır. Bu sizin için ya da bir sekreteriniz varsa onun için büyük bir zaman tasarrufu demektir. Ayrıca e-posta ve SMS randevu hatırlatıcıları sayesinde işiniz, müşterilerinizin aramalarını yanıtlamak için gün boyunca kesintiye uğramaz. Aynı şekilde müşterileriniz de sizin istemediğinize benzer şekilde aranılarak rahatsız edilmek istemez. Bu hatırlatıcılar hem sizin hem de müşterileriniz için çok rahat ve kullanışlıdır. 

E-posta ve SMS hatırlatıcıları, müşterilerinizi nerede olurlarsa olsunlar randevular konusunda mobil cihazlarına gelecek şekilde uyarır. Tabii aynı avantaj sizin için de geçerlidir. Bu hatırlatıcılara sahip olmak randevuları yeniden planlama veya iptal etme konusundaki aceleyi ve karmaşayı ortadan kaldırır. Müşterilerinizin randevularını online olarak değiştirmelerine izin vererek (bunu telefonla arayarak yapmak yerine), yeniden planlamalarını kolaylaştırmış olursunuz. İşletme sahibi olarak siz de yapılan değişiklikler konusunda bildirim alırsınız.

Ananokta online randevu programımız tüm gelişmiş hatırlatma özellikleri ile size bu konuda çok yardımcı olacaktır.

6) Birden fazla iş yeri yönetimi

İşletmenizin aynı şehirde farklı ilçelerde ya da farklı illerde şubeleri mi var? Hepsi için ayrı ayrı yerlerde uğraşmak yerine işletmelerinizi tek bir yerden yönetme fikri size de cazip gelmiyor mu? O halde sizi Ananokta online randevu sistemimizi kullanmaya davet ediyoruz. Ananokta online randevu planlama etkinlik ve yönetim sistemimizi kullanarak tüm işletmelerinizi sadece birkaç tıklamayla yönetebilirsiniz.

Her işletmenizin bölgelerine göre farklı ihtiyaçları olabilir. İsterseniz iş yerlerinizin her biri için özel ayarlamalar yapabilirsiniz. Daha gelişmiş özelliklerimizi kullanarak aynı hizmet için farklı bölgelerde farklı süreler tanımlayabilirsiniz. Ayrıca işinizi geliştirmek istediğinizde yeni yerler ekleyebilir ve sistemimizi kolay bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. 

Ananokta online randevu sistemi ile iş yerlerinizin her biri kendi içinde randevularını, çalışanlarını, hizmetlerini ve etkinliklerini görüp yönetebilirler. Siz de bütün işletmelerinizi gerçek zamanlı olarak takip edebilir, 7/24 işlerinizin durumuna bakabilirsiniz.

7) Yedek liste uygulaması

Güzellik merkezleri, kuaförler ya da spalar gibi işletmeler için bir bekleme listesine sahip olmak harika bir fikirdir. Bu liste, programınızı her zaman dolu tutmaya yardımcı olur. Çünkü bir iptal gerçekleşirse yerini doldurma şansınız daha yüksek olur. 

Ananokta'nın benzersiz 'yedek liste' uygulaması ile iptal olan randevularınız yedek listeden, hem de siz hiç uğraşmadan otomatik olarak doldurulur. Müşterilerinizin planları değişirse veya randevularını iptal ederlerse yedek listenin geniş kullanım olanakları sayesinde boşa geçen zamanınız olmaz.

Ananokta online randevu sisteminin sağladığı yedek liste özelliği, sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan otomatik olarak işlemektedir. Yedek liste özelliğini kullanarak boş kalan zaman aralıklarınızı doldurabilir, bu sayede de gelirinizi ve verimliliğinizi artırabilirsiniz. Ayrıca bu özelliği kullanmak istemezseniz de kolaylıkla devre dışı bırakabilirsiniz.

8) Favori takviminizle eşitleme

Randevularınızı oluşturduktan sonra aynı saate geldiğini fark ettiğiniz hiç oldu mu? Peki, uyuduğum saati, içtiğim suyu bile akıllı telefonuma işlemem lazım diyenlerden misiniz? Yoksa bir bakışta bütün yapacaklarınızı tek bir yerde görmek mi istiyorsunuz?

Ananokta online randevu sistemi, size ve müşterilerinize randevularınızı veya etkinliklerinizi diğer planlarınızla birlikte takip edebilmeniz için çok etkin araçlar sunuyor. Bunlardan biri de randevu bilgilerini Google Calendar ve iCal'a gönderme seçeneğidir. Müşterileriniz dilerlerse randevularını kolaylıkla Google Calendar veya iCal'a işleyebilirler. Bu sayede randevu çakışma ihtimali veya randevuya geç kalma durumu da önlenmiş olur.

9) Online ödeme alma

Covid-19 esnasında tüm dünyada bir norm haline gelen temassızlık, salgın sonrasında da hayatlarımıza yerleşmiş olarak devam edecek gibi duruyor. Özellikle de hem işletmeler hem de müşteriler için temassız işlemler gün geçtikçe artmaya devam edecektir. Bu işlemleri sağlamanın en doğru yolu da güvenli bir online ödeme seçeneğidir.

Ananokta'nın güvenli ve hızlı online ödeme alma hizmeti ile randevu oluşturulduğunda isterseniz ödemeleri de kabul edebilirsiniz. Herhangi bir bankaya bağlı olmadan, hatta POS sahibi bile olmadan Ananokta ile uygun koşullarla online ödeme alabilir, taksitli satış yapabilirsiniz. Bu ön ödeme sayesinde hem siz hem de müşterileriniz zamandan tasarruf etmiş olursunuz. Ayrıca ödemelerinizi tek bir yerden takip ederek ödeme takibinizi iyileştirmiş olursunuz. Bu da size daha iyi bir gelir akışı sağlar.

10) Web siteniz olarak kullanma

İşletmeniz, ekibiniz, deneyiminiz ve sunduğunuz hizmetlere özel profesyonel sayfalarımızla işletmenizi ve markanızı çok daha efektif olarak tanıtabilirsiniz. Etkin iletişim olanaklarımız sayesinde hem var olan müşterilerinizle güncel bilgiler paylaşarak iletişiminizi güçlendirebilirsiniz hem de yeni müşteriler edinebilirsiniz.

Hizmetlerinizi, etkinliklerinizi, başarılarınızı ve paylaşmak istediğiniz başka şeyleri de tek tıklamayla Facebook, Instagram, Youtube ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarınız ile paylaşabilirsiniz. Üyelerinizin de sizi sosyal medya kanallarında öne çıkarmasına olanak tanıyarak 'sosyal medya ayak izinizi' daha da artırabilirsiniz. Ayrıca sosyal medya entegrasyonu ile daha çok müşteriye ulaşma şansınız da oluşur.

Ananokta'nın güçlü sistemi, şık, modern ve profesyonel sayfaları sayesinde başka bir web sitesine ihtiyaç duymazsınız. Ananokta platformunu web siteniz olarak kullanarak harcamalarınızdan bir kalemi çıkartmış olursunuz.

11) Role bağlı veri erişimi

Ananokta online randevu programımız ile personelinizin programlarını kendi başlarına yönetmelerine izin verebilirsiniz. Tabii izin seviyelerini ayarlayarak personellerinizin neye erişebileceklerini seçmek tamamen size kalmış. 

Ananokta'nın sunduğu role bağlı yetki ile müşterilerinizin veya hastalarınızın randevuları, verileri ve bilgilerine kimlerin erişebileceğini ayarlayabilirsiniz. Bu sayede verilerin yetkisiz kişilerce istemeden dahi olsa bozulmasını önler, hassas verileri istenmeyen erişimlerden korursunuz. Bunun aynısı iş yerinizle ilgili işlemler ve veriler için de geçerlidir. Ayrıca Ananokta'nın zengin rol alt yapısı ile istediğiniz işlem için istediğiniz atamayı kolayca yapabilirsiniz.

Ananokta online randevu sistemi ile hem işinizi rahatça yönetebilir hem de verilerinizin her zaman güvende olduğundan emin olabilirsiniz.

Yukarıda saydıklarımız ve daha fazlası için bir araç mı arıyorsunuz? Ananokta online randevu sistemi tam önünüzde duruyor!