Spor salonu, fitness merkezi, yoga / pilates stüdyosu sahibi misiniz? Belki de spor koçu veya pilates eğitmenisiniz. Peki, sizi rakiplerinizden farklı kılan nedir? Zamandan tasarruf etmenizi ve verimliliğinizi artırmanızı ne sağlar? Beraber çalıştığınız ekibi veya müşterilerinizi neler mutlu eder?

Aslında bu soruların tek bir cevabı var: online randevu planlama yazılımı.

Online randevu sistemleri, bu ve bunlar gibi pek çok görevi yapar. Ama nasıl? Gelin, hep birlikte bunu inceleyelim.

Birçoğunuz online randevu planlama yazılımlarını duymuş olabilirsiniz. Sağladıkları çeşitli özellikler ile işletmenize birçok faydaları vardır. Fakat zaman planlaması ile hangi derslerin hangi günlerde mümkün olduğu konusunda netlik sağlamaları tartışmasız en etkili olanıdır. Bu zaman planlaması, salon sahipleri, eğitmenler, personeller ve üyeler olmak üzere salonunuzdaki herkes için hayatı kolaylaştırır.

Bir spor salonu / pilates stüdyosu sahibi, online randevu planlama sistemini daha ilk kullanışında bunun salonu için ne kadar paha biçilmez olduğunu hemen anlar. Çünkü online randevu sistemleri, bir spor salonunun ders programını manuel olarak kağıt üzerinde asla yapılamayacak şekilde optimize eder.

Hepimizin bildiği üzere teknoloji, hayatımızın ve işlerimizin en derinine kadar işlemeyi başardı. Özellikle de spor salonları gibi müşterilere çeşitli hizmetler sunduğunuz bir iş yeriniz varsa teknolojiden fazlasıyla yararlanmanız gerekmekte. İşletme sahibi olarak, uzun uğraşlar sonunda hazırladığınız program tablonuzda ufak bir yanlışlığın bile sizin saatlerinize mal olacağını elbette biliyorsunuz. Bireylere veya gruplara farklı zaman aralıklarında fitness, pilates, yoga gibi spor dersleri sunan spor salonu ve fitness merkezi gibi işletmeler için bu gibi durumlar oldukça olası.

Spor salonunuz ne büyüklükte olursa olsun, birden fazla personeliniz, sunabileceğiniz birden fazla hizmet ve odalarınız varsa, personelinizin yanı sıra spor salonunuzu, stüdyolarınızı ve randevularınızı yönetmek zor olabilir. Üstelik, birden fazla konumda spor merkeziniz varsa onları da tek bir yerden yönetmek daha da içinden çıkılmaz bir hale gelebilir. Ancak yetkin bir randevu sistemine sahipseniz, personelinizin programları yanında farklı yerlerdeki salonlarınız da dahil olmak üzere tüm bunları tek yerden kolayca yönetebilirsiniz.

Online randevu programları sayesinde eğitmenlerinizin günün herhangi bir zamanında nerede olacağını tam olarak bilebilirsiniz. Aynı zamanda, o anda hangi hizmetlerin verildiğini, hangi oda veya sınıfların kullanıldığını da görebilirsiniz.

Gerçek online rezervasyon planlama yazılımları ile salonunuzun tüm olanakları doğrudan üyeler tarafından çevrimiçi (online) olarak ayırtılabilir. Tüm rezervasyonların kaydı tek bir yerde tutulacağından, yanlışlıkla aynı saate denk gelen rezervasyon yapılma riski bulunmaz.

Online randevu sistemleri ile eğitmenlerinizin programlarını günlük, haftalık veya aylık olarak kolayca erişilebilen bir takvimde planlayabilirsiniz. Bu da onların görevlerini daha verimli bir şekilde yönetmenize yardımcı olur.

Spor merkeziniz ya da pilates / yoga stüdyonuz her gün onlarca belki yüzlerce üyenin sağlıklı bir yaşam sürdürmek, forma girmek ve kendilerini iyi hissetmek için geldiği yoğun bir yerdir. Çalışma ekibiniz ve eğitmenleriniz üyelerinizi memnun etme ve mutlu tutma konusunda önemli bir rol oynar. İşte tam da burada devreye tekrar online randevu planlama yazılımı girmektedir. Eğitmenlerinize özel hazırlanan sayfalarda öz geçmişleri ve başarıları gibi bilgiler girerek müşteri çekme konusunda bir adım öne geçebilirsiniz.

Herhalde şimdiye kadar anlatılanlardan online randevu planlama yazılımları konusunda kafanızda bir fikir oluşmuştur. Özetlemek gerekirse; işletmenizin gelişmesine ve büyümesine yardımcı olurken müşterilerinizin de hak ettikleri en iyi hizmet deneyimini elde etmelerine olanak veren bir araçtır.

Sizin yerinize tüm bu görevleri kusursuz bir şekilde yapan bir araç istemez misiniz? Peki ya zirveye çıkmak ve hep orada kalmak ister misiniz? Bunun için işinizi her zaman, her açıdan geliştirmeniz gerekir. Ananokta online randevu sistemini kullanarak zirve adımlarını hızlı çıktığınızı ve hayatınızın kolaylaştığını hissedeceksiniz. Neden mi? Gelin şimdi de birlikte Ananokta'nın işletmenize ne gibi faydalar sağlayacağına bakalım.

Ananokta'nın spor ve fitness sektörü için artıları

1) 7/24 online randevu planlama

Ananokta online randevu sistemi ile üyelerinizin randevu planlamasını online olarak yapmak, hem size hem de müşterilerinize zaman kazandıran muhteşem bir yoldur. Üyeleriniz, online randevu planlama sistemi ile internete erişimleri olan her yerden, her cihazdan, 7/24 randevu alabilirler. Günümüz iletişim koşullarını düşündüğümüzde, üyelerinizin bundan hoşlanacağı açık ve nettir.

Randevuların online olarak alınmasının diğer bir avantajı da personellerinizin üzerindeki iş yükünü azaltmasıdır. Personelleriniz daha az çağrı yanıtlayacak, üye verilerinin güncellemesi için daha az zaman ve enerji harcayacak ve daha az nakit parasal işlem yapacaktır.

Pek çok insan için akıllı telefonları adeta onların eli kolu haline gelmiş durumda. Bu yüzden de mümkün olabildiğince çok şeyi telefonlarıyla yapabilmeyi istiyorlar. Tabii ki çok sevdikleri spor merkezleri için randevu planlamasını da online olarak yapmayı bekliyorlar. Bu sebeple Ananokta online randevu sistemi onlar için bulunmaz bir nimet olacaktır.

Ananokta online randevu planlama sistemi ile müşterileriniz ister bilgisayar, ister tablet, isterse de mobil cihazlarından online ve kolay rezervasyon yapabilirler. Siz veya müşterileriniz bu rezervasyonları 7/24 yönetebilir, değişiklik yapabilir veya iptal edebilirsiniz. Online randevu sistemi, sizin hem işinizi kolaylaştıracak hem de size zaman kazandıracaktır.

Ananokta ile sıralarda bekleyen müşteriler, fazla veya düşük sayıda randevu verme, yazılmış ama atlanmış notlar gibi randevu hatalarını tamamen yok edersiniz. Randevu takip ve yönetimi için ayrıca bir kaynak kullanmamış olursunuz. İşletmenizi Ananokta'nın güvenli, güçlü, modern ve etkin yazılımı ile her yerden sorunsuzca idare edebilirsiniz.

2) E-posta ve SMS hatırlatmaları

Günümüzde hepimizin aklında yapılması gereken o kadar çok şey var ki bazen randevularımızı hatırlamakta zorlandığımız ya da unuttuğumuz olabiliyor. Pek çok konuda olduğu gibi bu konuda da teknolojiden yardım almak hepimizin işini kolaylaştıracağa benziyor. İşte, e-posta ve SMS hatırlatmaları size, işletmenize ve müşterilerinize bu konuda yardımcı olmak için tasarlanmış bir özelliğimizdir. Üstelik müşterilere e-posta ve SMS şeklinde randevu onayı ve hatırlatmalar göndermenin, onların randevularını son dakikada iptal etme ve randevularına geç kalma durumlarını hemen hemen sıfıra indirdiği görülmüştür.

Ananokta online randevu sistemini kullandığınız zaman, müşteri randevu oluşturduğu zaman e-posta ve SMS şeklinde bilgilendirme sağlanır. Sadece müşteri değil, randevu sizin tarafınızdan oluşturulmuş olsa da aynı doğrulama süreci işleyecektir. Ayrıca işletmenizin tercihine göre önceden ayarlanarak, gerçek randevudan günler veya saatler önce hatırlatma e-postası ve SMS'i gönderilir.

Teknolojinin bu kadar yaygın olmadığı eski zamanlarda, randevuları onaylatmak için müşteriler aranırdı. Otomatik hatırlatmaların en güzel yanlarından biri de onay için yapılan bu aramaları ortadan kaldırmasıdır. Onay için arama işiyle siz ilgileniyorsanız ya da bu görevi yapan bir sekreteriniz varsa, bu özellik herkese büyük bir zaman tasarrufu sağlayacaktır. Ek olarak SMS ve e-posta hatırlatıcıları ile işiniz de müşterilerin çağrılarını cevaplamak için kesintiye uğramaz. Benzer şekilde siz de müşterilerinizi arayarak rahatsız etmemiş olursunuz. Bu anımsatıcılar hem müşterileriniz hem de sizin için çok pratik ve kullanıcı dostudur.

Müşterileriniz nerede olurlarsa olsunlar e-posta ve SMS hatırlatıcıları mobil cihazlarına gelecek şekilde randevular konusunda onları uyarır. Aynı durum tabii ki sizin için de geçerli. Ayrıca bu hatırlatıcılar, olası bir randevu değişikliği veya iptali sonrası yeni bir randevu oluşturma konusunda doğabilecek sorunların önüne geçmiş olur. Sizi bu gibi durumlardaki karmaşadan ve aceleden kurtarır. Çünkü bu hatırlatıcılar müşterilerinizin randevularını online olarak değiştirmelerine imkan vererek (bunu telefonla arayarak yapmak yerine), yeni planlamalarını kolayca yapmalarını sağlar. Bu yapılan değişiklikler konusunda, işletme sahibi olarak siz de bildirim alırsınız.

Tüm bu gelişmiş anımsatma özellikleriyle Ananokta online randevu sistemimiz, size randevu hatırlatmaları konusunda çok yardımcı olacaktır.

3) Yedek liste

Spor salonları, fitness merkezleri ya da yoga / pilates stüdyoları gibi işletmeler için yedek liste uygulamasına sahip olmak muhteşem bir fikirdir. Bu bekleme listesi, ders programınızı her zaman dolu tutmaya katkı sağlar. Çünkü bir iptal gerçekleşmesi durumunda, boş geçecek zamanı yedek listeden bir kişiyle doldurma şansınız daha yüksek olur.

List

Ananokta online randevu sisteminin eşsiz "yedek liste" uygulaması ile iptal olan randevularınızın yeri yedek listeden, üstelik siz hiç uğraşmadan otomatik olarak doldurulur. Yedek listenin geniş kullanım yetenekleri sayesinde, müşterileriniz planlarını değiştirip randevularını iptal etse bile boşa geçen vaktiniz olmaz.

Ananokta'nın sağladığı yedek liste özelliği, sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek olmadan otomatik olarak işlemektedir. Bu yedek liste özelliğini kullanarak boşa çıkan zaman dilimlerinizi doldurabilir, böylece kazancınızı ve verimliliğinizi de artırabilirsiniz. Bu özelliği kullanmak istemezseniz, yedek liste uygulamasını dilediğiniz an kolayca devre dışı bırakabilirsiniz.

4) Tüm kaynak tiplerinin otomatik yönetimi

İşletme sahibi olarak sunacağınız hizmetleri planlarken pek çok parametreyi göz önüne almanız gerekir. Örneğin sağlayacağınız hizmete uygun olarak gerekli personel ve ekipman planlamaları yapmanız gerekir. Tek kişi bazı hizmetleriniz için yeterli olabiliyorken bazılarını sunmak için birden fazla kişiye ihtiyaç duyulabilir. Ek olarak yine hizmetleriniz için birden fazla alet, ekipman veya oda gereksinimi olabilir. Özellikle spor merkezleri ya da pilates stüdyoları gibi işletmelerde bazı hizmetler için eğitmenlerin yanı sıra ekipmanların, aletlerin ve odaların da planlamaya dahil edilmesi gerekli olabilir.

Gym

Ayrıca bu günlerde tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle almanız gereken tedbirler olabilir. Örnek olarak spor salonunuzun ya da fitness merkezinizin kapasitesini sınırlandırmanız gerekebilir.

Ananokta online randevu sistemi size sadece yukarıda saydıklarımızı sağlamıyor. Ayrıca diğer randevu sistemlerinden farklı olarak çalışanlarınızın izin ve mola zamanları gibi çok çeşitli koşulları da otomatik olarak göz önüne alıyor. Belki normal işleyişinizde de olan randevular arası zaman aralıkları, günümüz Covid-19 şartlarında mecburi hale geldi. İşte, Ananokta bir sonraki randevunuza hazırlanmanız için randevuların arasına zaman aralıklarını dahi ekliyor. Bu ek süreleri dilerseniz ortamı havalandırmak, gerekli hijyeni sağlamak, ekipman temizliği yapmak ya da beklenmeyen gecikmeleri karşılamak için değerlendirebilirsiniz. 

Ananokta online randevu programı, bu ek süreleri ve seçtiğiniz parametreleri otomatik olarak dikkate alarak üyelerinize en uygun randevu zamanlarını sunar.

5) Kredi ile randevu sunma

Kaynaklarınızı gerçek randevulara ayırdığınızdan emin olmak mı istiyorsunuz? Elbette Ananokta online randevu sisteminin bu konuda da bir çözümü var! Sunacağınız hizmetler için kredi tanımlayarak, online randevu alınma anından itibaren kontrolü elinize alabilirsiniz.

Ananokta'nın kredi ile bütünleşik çalışan Cüzdan uygulaması ile nakit ihtiyacı olmadan ve ön ödemeli olarak tüm hizmetlerinizi sunabilirsiniz. Ananokta ile kredi yüklemesi için ödemeleri önceden alabilir veya hizmetten sonra ödenmek üzere ödeme vadesi sunabilirsiniz.

Sadece bu kadar da değil! Dilerseniz Ananokta online randevu platformu, alacaklarınızı sizin için takip ederek müşterilerinize ve size nazikçe hatırlatma yapar. Ayrıca, deneme randevularınızı ya da bazı hizmetlerinizi ücretsiz sunmak isterseniz, bunları sunmaya da devam edebilirsiniz.

6) Online ödeme

Pandemi ile birlikte hayatlarımıza yerleşen "temassızlık", sizce de salgın sonrasında da orada durmaya devam edecek mi? Bizce; evet! Covid-19 sebebiyle özellikle son 2 senedir hem işletmeler hem de müşteriler için temassız işlemlerin sayısı gün geçtikçe artmakta. Bu işlemleri gerçekleştirmenin en doğru yolu da güvenli bir online ödeme seçeneğinden geçmektedir.

Ananokta online randevu platformunun sunduğu hızlı ve güvenli online ödeme alma hizmeti ile dilerseniz randevu oluşturulduğunda, ödemeleri de alabilirsiniz. Üstelik herhangi bir bankaya bağlı olmadan, hatta POS cihazı sahibi bile olmadan Ananokta ile uygun koşullarla online ödeme alabilir, taksitli satış yapabilirsiniz. Bu ön ödeme sistemi, hem size hem de müşterilerinize zaman tasarrufu sağlamış olur.

Ayrıca ödemelerinizi tek bir yerden takip ettiğiniz için ödeme takibinizi iyileştirmiş olursunuz. Dolayısıyla gelir akışınız da daha iyi ve düzenli bir hale gelmiş olur.

7) Birden fazla iş yeri yönetimi

Aynı şehirde farklı ilçelerde veya farklı illerde şubeleriniz mi var? İşletmelerinizin hepsi için ayrı ayrı yerlerde uğraşmak yerine onları tek bir yerden yönetme fikri kulağınıza hoş gelmiyor mu? Cevabınız evet ise sizi Ananokta online randevu programımızı kullanmayı öneriyoruz. Ananokta online randevu etkinlik ve yönetim sistemimizi kullanarak tüm iş yerlerinizi yalnızca birkaç tıklamayla yönetebilirsiniz.

Bulunduğu bölgelere göre her işletmenizin farklı ihtiyaçları olabilir. Bu durumda, işletmelerinizin her biri için özel ayarlamalar yapabilirsiniz. Hatta daha gelişmiş özelliklerimizi kullanarak aynı hizmet için farklı bölgelerde farklı süreler tanımlayabilirsiniz. Ayrıca işlerinizi büyütmek istediğinizde randevu sistemimize yeni yerler ekleyebilir ve aynı şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ananokta online randevu sistemimize dahil olan tüm işletmeleriniz, ayrı ayrı kendi personellerini, hizmetlerini ve etkinliklerini görüp yönetebilirler. Siz de tüm iş yerlerinizi gerçek zamanlı olarak takip edebilir, 7/24 işlerinizin durumunu inceleyebilirsiniz.

8) Tekrarlayan randevular/seanslar

Özellikle spor salonu ya da yoga stüdyoları gibi düzenli devam edilmesi gereken hizmetler sunan yerler için tekrarlayan randevular veya seanslar kaçınılmazdır. Her gün ya da her hafta hem üyeleriniz hem de eğitmenleriniz için aynı randevuları yazmak, bu işi yapan kişi için yorucu ve zaman alıcı bir durumdur. Üyelerinizin ve eğitmenlerinizin haftanın belirli günleri, haftalık ya da aylık gibi önceden belirli olan tekrarlayan randevuları varsa Ananokta ile bunları da kolayca sistemimize işleyebilirsiniz.

Ananokta online randevu sistemi ile tekrarlayan randevuları veya seansları rahatlıkla planlamakla kalmayıp dilediğiniz an üzerlerinde değişiklik de yapabilirsiniz. Bu sayede zamandan da tasarruf etmiş olursunuz.

9) Derecelendirme sistemi

Ananokta online randevu sistemi, iş yerinize, çalışanlarınıza, hizmetlerinize ait sayfalarda basit ama etkili bir derecelendirme sistemi sunuyor. Bu derecelendirme sistemi ile üyelerinizin hizmetleriniz, eğitmenleriniz veya etkinliklerinizle ilgili görüşlerini önemsediğinizi gösterirsiniz. Böylece firmanızla üyelerinizin bağlarını güçlendirmiş olursunuz.

Review

Ayrıca Ananokta'nın sunduğu bu özelliği kullanarak üyelerinizin memnuniyet durumunu kolayca takip edebilirsiniz. Bu sayede işletmenizi değerlendirme olanağı elde edersiniz. Geri bildirimleri değerlendirerek eksik olduğu düşünülen hizmetleri ekleyebilir ya da mevcut hizmetlerinizi geliştirebilirsiniz. Geri dönüşlerden sonra yaptığınız iyileştirmeler sonrasında artan müşteri memnuniyeti ile birlikte gelirinizi artırabilirsiniz.

10) Online ve yüz yüze etkinlikler

İş yerleri varlıklarını sürdürebilmek için her zaman gelişmeye devam etmek ve günün şartlarına ayak uydurmak durumundadır. Günümüzden örnek vermek gerekirse; tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile birlikte online etkinliklerin yükselişe geçmesi gibi.

Pandemi sürecinde çok revaçta olan online hizmetler, görünüşe göre salgın sonrasında da varlığını sürdürmeye devam edecek gibi duruyor. Ananokta online randevu programında hizmetlerinizi, etkinliklerinizi dilerseniz yüz yüze, dilerseniz de online olarak sunabilirsiniz. Hatta ikisini aynı anda bile sunabilirsiniz. Arzu ederseniz online veya yüz yüze hizmet tercihini müşterilerinize bırakabilirsiniz. Böylece kendileri o andaki uygunluk durumuna göre hangisini tercih ediyorlarsa onu seçebilirler.

11) Sosyal medya entegrasyonu

Ananokta online randevu sistemi yazılımımıza sosyal medya platformlarını dahil edebilirsiniz. Etkinliklerinizi, hizmetlerinizi, başarılarınızı ya da paylaşmak istediklerinizi tek tıklamayla Facebook, Instagram, Youtube ve Twitter gibi sosyal medya hesaplarınız ile paylaşabilirsiniz. 

Ayrıca üyelerinizin de sizden sosyal medya platformlarında bahsetmesine olanak tanıyarak görünürlüğünüzü artırabilirsiniz. Böylece daha çok müşteriye ulaşma imkanı da elde edersiniz.

12) Favori takviminizle eşitleme

Her şeyi telefonunuza kaydetmeye ihtiyaç duyuyor musunuz? Peki tek bakışta tüm yapacaklarınızı ve randevularınızı bir yerde görmek istiyor musunuz? Cevabınız evetse, bu konuda da Ananokta size kolaylık sağlıyor. Ananokta online randevu sistemi ile siz ve üyeleriniz randevu bilgilerini Google Calendar'a veya iCal'a işleyebilirler. Böylece randevuların çakışma ihtimali veya randevuya geç kalma durumlarının da önüne geçilmiş olur.

Ananokta'nın sunduğu takviminizle eşitleme özelliği ile diğer planlarınızla birlikte randevularınızı veya etkinliklerinizi de tek bir yerde görebilirsiniz.

13) Role bağlı veri erişimi

Üyelerinizin randevularına, verilerine ve bilgilerine kimlerin erişebileceğini Ananokta online randevu sisteminin sunduğu role bağlı yetki ile sınırlayabilirsiniz. Böylece hassas verileri istenmeyen erişimlerden korur ve verilerin yetkisiz kişilerce istemeden dahi olsa bozulma ihtimalini önlersiniz. Tabii ki bu durum iş yerinizle ilgili veriler ve işlemler için de geçerlidir. Ananokta'nın sunduğu zengin rol alt yapısı ile istediğiniz işlemler için istediğiniz kişi atamasını kolaylıkla yapabilirsiniz.

Ayrıca Ananokta ile çalışanlarınızın programlarını kendi başlarına yönetmelerine izin verebilirsiniz. İzin seviyelerini ayarlayarak nelere erişebileceklerini seçmek yine size kalmış.

Ananokta online randevu sistemi ile hem verilerinizin her zaman güvende olduğundan emin olabilirsiniz hem de işinizi rahatça yönetebilirsiniz.

14) Çalışana göre süre ve ücret ayarlama

Ananokta online randevu programı, sıradan randevu programlarından farklı olarak çalışana göre süre ve ücret ayarlama özelliği de sunmaktadır. Özellikle spor / fitness merkezi, yoga / pilates stüdyosu gibi işletmelerde bu özellik çok yararlı olmaktadır. Hizmeti sunacak kişinin yetenekleri ve deneyimi, hizmetin süre ve ücretini belirleme konusunda en önemli etkendir.

Örneğin çok deneyimli bir eğitmen ile bir asistan eğitmenin sunduğu hizmetin süresi ve ücreti farklı olabilir. Ananokta online randevu sisteminin bu benzersiz özelliği sayesinde, vereceğiniz hizmetlerin sürelerini ve ücretlerini çalışanlarınıza göre rahatlıkla ayarlayarak randevu planlamalarınızın ve hesaplarınızın doğru şekilde oluştuğundan emin olabilirsiniz.

Spor salonu işletmecileri olarak müşterilerinizin deneyimlerini online randevu programları ile kolaylaştırırken, kendiniz için de hayatı kolaylaştırabilirsiniz. Bunu da işletmenizi en yukarıya taşıyacak Ananokta online randevu sistemi ile yapabilirsiniz. Eeee, Ananokta'ya katılmak için daha ne bekliyorsunuz?